Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'chipping medium'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Reaper Discussion
    • FAQs 'n Stuff
    • News
    • Reaper General
    • Chronoscope
    • Bones Miniatures & Legendary Encounters
    • ReaperCon
  • Craft Corner
    • Show Off
    • Painting Tips & Advice
    • Works In Progress
    • Speed / Army / Tabletop Techniques
    • Shutterbug
    • Conversions, Presentation, and Terrain
    • Sculpting
    • Mini Exchanges and Paint Contests
  • Reaper Games
    • CAV
    • Warlord
  • General Discussion
    • General Fantasy
    • General Sci-Fi
    • General Modern / Historical
    • Kickstarter
    • Off-Topic Rampancy
  • The Sandbox
    • The Gathering
    • The Playing
    • Fiction, Poetry, and Other Abuses

Calendars

  • Reaper

Found 1 result

  1. Hi all, A little question. I'm experimenting with Vallejo special effects. In this case Chipping Medium. Here is the thing. I painted old rust. Then rust. Then applied Chipping Medium, let it dry. Then Applied Verdigris, Let it dry. Now I tried to "chip" by using a stiff brush like it is recommended. It doesn't work. I have to use something like a toothpick to scratch the surface, but that chips too much and the bare metal shows. So, any of you had experience with this? What am I doing wrong? Do I have to "chip" while the verdigris is still wet? Do I need more layers underneath? I used two layers of Old Rust and a Layer of rust before I applied the medium. Then one layer of verdigris. Would appreciate any advice on this.
×