Jump to content

Creality CR-6 SE 5/6


SamuraiJack
 Share

Recommended Posts

This thing works pretty sweet. Printed the Evee Pokemon that came with it for a test model and looks good. Been printing Printable Scenery’s Elven Eyrie. Only failure was printing the door—should have put a raft on. I also printed a telescope from Loot that was supprted for a resin printer and it turned out pretty good. 

 

Now the problem.....is anyone else having problems with the slicer that came with it?  I had to disable my virus software to load it ( webroot).  Then it only opens about one out of ten times. I loaded the newest version Of Cura I could find and it didn’t have an option for the Creality 6SE.  

 

Any suggestions?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

The slicer on the sd card doesn't work right, but there is a new version on creality's website that seems to work fine. Otherwise the facebook group has profiles for the updated Cura and Prusa.

 

 

My fun continues. I got hit with a US Customs bill for a not small amount due to the paperwork having the wrong value on it... Creality told me to pay it and they'll reimburse me, so I'm awaiting their reply to the receipt I forwarded. Sent it on Friday, so hopefully hear back tomorrow or Tuesday.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, cmorse said:

The slicer on the sd card doesn't work right, but there is a new version on creality's website that seems to work fine. Otherwise the facebook group has profiles for the updated Cura and Prusa.

 

 

My fun continues. I got hit with a US Customs bill for a not small amount due to the paperwork having the wrong value on it... Creality told me to pay it and they'll reimburse me, so I'm awaiting their reply to the receipt I forwarded. Sent it on Friday, so hopefully hear back tomorrow or Tuesday.

Thanks.  I will try the one from their website again. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 10/11/2020 at 11:31 AM, KruleBear said:

This thing works pretty sweet. Printed the Evee Pokemon that came with it for a test model and looks good. Been printing Printable Scenery’s Elven Eyrie. Only failure was printing the door—should have put a raft on. I also printed a telescope from Loot that was supprted for a resin printer and it turned out pretty good. 

 

Now the problem.....is anyone else having problems with the slicer that came with it?  I had to disable my virus software to load it ( webroot).  Then it only opens about one out of ten times. I loaded the newest version Of Cura I could find and it didn’t have an option for the Creality 6SE.  

 

Any suggestions?

 

I've not had a problem with the Creality Slicer downloaded from their website except for not being able to find a vase mode.  

 

On a different note: I think someone in the 3D printing forum here linked to a video on how to set this printer up and one thing that seems to make a difference is to level the printer after pre-heating it.  

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, lowlylowlycook said:

 

I've not had a problem with the Creality Slicer downloaded from their website except for not being able to find a vase mode.  

 

On a different note: I think someone in the 3D printing forum here linked to a video on how to set this printer up and one thing that seems to make a difference is to level the printer after pre-heating it.  

After several hours of messing with the software I ended up disabling the MS and Webroot software and downloading the older slicer from their website and it seemed to work fine. I kept having problems with the one called out for the 6 SE. Definately seems to be some type of security issue on my PC. 

 

I was seeing some stringing and increasing the retraction distance a couple mm seemed to fix it

 

I had a failed print today....but to be fair, I didn’t review the slice very closely before printing and it was from a different supplier than I normally used. It had some adhesion problems at the start. The default bed temp is cooler than what I use on the Anycubic, so that may have contributed as well.  So far really happy with it. I have a couple 48 hour prints I want to do, so need to get the parameters tweaked.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...